Circles and stone, Exminster

The client had recently moved to this property and wished to completely overhaul the design of the garden. Her priorities were ensuring that it would be low maintenance with no grass to cut, and provide an enjoyable space for entertaining friends and family.

We provided a design to make best use of the space, incorporating seating areas to make the most of the sun. The use of circles helped to give the garden structure and a feeling of space, whilst the raised beds created interest and defined the various areas. The lower seating area also incorporated LED uplights at the base of the walls to light the stonework and maximize enjoyment of the garden during the summer evenings.

The works included: construction of stone raised beds for planting, laying of sandstone slabs with clay pavers and Highland pebbles for the seating areas, planting of the beds – including one herb bed and one Alpine bed, installation of a new shed with trellis screen in front.

“Not only did the project achieve my vision, the result was beyond my expectations. Daniel and his team were courteous and considerable throughout. In addition, they maintained a high level of communication which is crucial at all times and especially during a large project. I have and will continue to recommend Green Man Gardens, with pleasure”.